Naslovnica Ekologija Električni romobili mogu se od danas iznajmiti u Sarajevu

Električni romobili mogu se od danas iznajmiti u Sarajevu

BeeBee romobili su prepoznatljivo žute boje, a karakteristično za njih je da ne postoje posebno predviđene stanice na kojima će ih građani moći ostavljati i preuzimati, već će putem aplikacije biti u mogućnosti da odaberu onaj romobil koji im je u tom trenutku najbliži

209

Na ulicama Sarajeva od danas ćete moći vozati električne romobile koje unajmljujete putem BeeBee aplikacije. Start plaćate 1,35 KM, a svaku minutu 27 feninga. Kako su kazali iz BeeBee tima, imali su više od 500 registracija, što je premašilo njihova očekivanja.

Iz BeeBee tima su kazali da je ovo jedan vid sasvim drugačijeg prijevoza s kojim možete stići brzo na željenu lokaciju. Kako su dodali, ideja je nastala kako bi se poboljšali uslovi života građana, ali i smanjilo zagađenje zraka.

Kako su nam pojasnili, potrebno je da se svaki korisnik registruje na BeeBee aplikaciji na kojoj će biti prikazana mapa raspoloživih električnih romobila i nakon toga skenira QR kod koji se nalazi na njima i uz plaćanje karticom ga pokrenete.

“Dakle, ako se registrujete trebalo bi da imate kreditnu karticu kao sigurnost putem koje ćete naplaćivati vožnju i s kojom ćete kupiti određeni kredit, sve to ide online putem na aplikaciji i onda prilikom vožnje se skida novca onoliko koliko dugo koristite taj romobil. Također, svaki maloljetnik se može registrovati ako posjeduje vlastitu karticu, a ako ne u obzir dolaze i kartice roditelja bez bilo kakvih problema. Građani su pokazali veliki interes za novim prijevoznim sredstvom te je korištenje BeeBee romobila prvog dana lansiranja veće od očekivanog. Već imamo više od 500 registrovanih korisnika u aplikaciji i pratimo kretanje romobila te možemo vidjeti da su korisnici aktivni.”, kazali su nam iz BeeBee tima.

Ranije je isticano da će pojavom ovih romobila na ulicama Sarajevo postati prvi grad u regiji koji ima ovakvu razvijenu platformu.

BeeBee romobili su prepoznatljivo žute boje, a karakteristično za njih je da ne postoje posebno predviđene stanice na kojima će ih građani moći ostavljati i preuzimati, već će putem aplikacije biti u mogućnosti da odaberu onaj romobil koji im je u tom trenutku najbliži.