Naslovnica Lifestyle Ferrari očekuje profit od najmanje milijardu eura u 2020.

Ferrari očekuje profit od najmanje milijardu eura u 2020.

61

Proizvođač automobila Ferrari, koga kontroliše investiciona kompanija porodice Agneli, Ekor NV, revidirao je ovogodišnje prihode prije kamata, poreza i amortizacija i oni bi trebalo da iznose između 1,075 i 1,125 milijardi eura, prenosi Blumberg.

Nova očekivanja poklapaju se sa prognozom koja je projektovana u maju, kada je su predviđeni prihodi između 1,05 i 1,2 milijarde eura, navodi Blumberg.

Odluka proizvođača luksuznih automobila da prilagodi asortiman pokazuje da čak i većina najznačajnijih svjetskih brendova osjeća pritisak zbog pandemije koronavirusa.

Kompanija Ferrari je uvjerena da će u drugoj polovini godine, zahvaljujući snažnim narudžbinama, uspjeti da nadomjesti novac, i ona je, pored kompanije Tesla, jedna od rijetkih proizvođača automobila čije su akcije ove godine porasle.

Italijanska kompanija, koja je zaposlenima davala plate u cjelosti tokom zatvaranja zbog krize sa koronavirusom, ostvarila je prodaju od 571 milion eura, u poređenju sa procjenom od 574,4 miliona za drugi kvartal. Neto prihod je iznosio devet miliona eura, što je skoro četiri puta više od 2,3 miliona, koliko su predviđali analitičari.