Naslovnica Lifestyle Japanski trik za najbolju prženu piletinu sa ekstra hrskavom koricom

Japanski trik za najbolju prženu piletinu sa ekstra hrskavom koricom

Škrob od krompira je ono što daje posebnu hrskavost pečenom omotaču piletine, ali i dvostruko pečenjeu dubokom ulju

132

Kaarageje japanski pojam za hrskavu prženu piletinu koja se u Zemlji Izlazećeg Sunca priprema od Drugog svjetskog rata.

Kaarage podrazumijeva marinirane komade otkoštenog zabatka koje se prekrivaju brašnom i krompirovim škrobom, a potom prže u dubokom ulju.

Škrob od krompira je ono što daje posebnu hrskavost pečenom omotaču piletine, ali i dvostruko pečenjeu dubokom ulju.

Sastojci za kaarage:
700 grama otkoštenog pilećeg zabatka
2 žlice škroba od krompira
2 žlice brašna
2 čajne žličice umaka od soje
2 čajne žličice sakea za kuhanje
2 čajne žličice meda
1 čajna žličica sezamovog ulja
½ čajne žličice soli
½ čajne žličice bibera
½ čajne žličice naribanog đumbira
½ čajne žličice naribanog bijelog luka
½ čajne žličice limunova soka
biljno ulje za prženje

Priprema:
1. Narežite piletinu na manje komade veličine oko 5 centimetara te ih dobro začinite solju i biberom

2. U zdjeli pomiješajte naribani đumbir, bijeli luk, limunov sok, umak od soje, sake, med i ulje sezama.
3. U dobivenu marinadu stavite piletinu i dobro promiješajte. Pokrijte zdjelu i stavite u frižider na 30 minuta.

4. Dok se piletina marinira, zagrijte ulje u dubokoj zdjeli na oko 160 Celzijevih stepeni

5. Mariniranu piletinu uvaljajte u brašno, a potom u kukuruzni škrob.

6. Odstranite višak brašna s piletine te stavite peći u zagrijano ulje oko dvije minute dok površina ne dobije zlatnu boju.

7. Izvadite piletinu iz ulja i pustite da se ocijedi višak masnoće.

8. Kad ste djelomično ispekli svo mesopovećajte temperaturu na 180 Celzijvih stupnjeva i vratite pržene komadiće piletine ponovo u ulje na oko još jednu minutu.

9. Piletina bi sada trebala biti ispečena do kraja. Ako niste sigurni,provjerite kuhinjskim termometrom.

10. Hrskave komadiće piletine poslužite tople.