Naslovnica Ekologija Likovni konkurs za djecu o temi “Mi u prirodi”

Likovni konkurs za djecu o temi “Mi u prirodi”

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu od 5 do 12 godina starosti da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež

88

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu 16. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja.Ovaj konkurs je dio međunarodne saradnje 18 kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo.

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu od 5 do 12 godina starosti da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež na temu “Mi u prirodi”.

“Ovogodišnji, 16. Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu, Južna Koreja, održat će se od 5. do 12. jula 2021. godine.
Crtež koji Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu (BIKY) proglasi najboljim iz svih gradova filma UNESCO-a koristit će se za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu kao i za promotivne materijale Festivala, uz prethodno ustupljena autorska prava pobjednika, koji će dobiti vrijedne nagrade”, naveli je.

Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova filma UNESCO-a, među kojima i iz Sarajeva, bit će izloženi na festivalu u Busanu. Crtež iz Kantona Sarajevo koji bude proglašen najboljim Festival u Busanu će, također, nagraditi.

“Pokaži svoju maštu i kreativnost kroz crtež, pridruži se mladima iz gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta i zabavi se crtajući!
Ove godine svi crtaju na temu “Mi u prirodi”. Koronavirus nam ne dozvoljava da se družimo s prijateljima. Kad ćemo se ponovo igrati zajedno u prirodi kao nekada? Kako se približiti prijateljima bez straha od prenosa bolesti? Kako svi možemo živjeti zajedno s prirodom? Nacrtaj svoju ideju! Čekamo tvoje crteže!”, istali su.

Crteže je potrebno dostaviti na adresu: Sarajevo Film Festival, Zelenih beretki 12, 71 000 Sarajevo, BiH.