Naslovnica Lifestyle Mesi potvrdio: Nisam imao izbora, morao sam ostati

Mesi potvrdio: Nisam imao izbora, morao sam ostati

69

Danas se pojavila informacija kako Lionel Mesi (Messi) zbog klauzule od 700 miliona eura, ne može napustiti Barcelonu. Argentinac je promislio i odlučio se na najbezbolniju odluku. Odlučio je ostati u Barceloni za koju ga ugovor veže do 2021. godine. 

– Nisam bio sretan i htio sam otići. To mi ni na koji način nije dopušteno i ostat ću u klubu kako ne bih ulazio u pravni spor. Uprava kluba na čelu s Bartomeuom je katastrofa – rekao je Leo Messi za Goal.com, a intervju je objavljen u 18 sati.

U dugo očekivanom intervjuu Mesi je otvorio dušu.

– Ostat ću u klubu jer mi je predsjednik rekao da je jedini način da odem plaćanje klauzule od 700 miliona eura, što je nemoguće. Druga opcija bila je otići na sud, a to nikad ne bih napravio jer Barcelona je klub koji volim, klub koji mi je dao sve otkad sam došao, naglasio je Argentinac.

Veliku ulogu u ostanku imala su njegova djeca i supruga koji su zaplakali kada im je rekao da želi napustiti Barcu. – Kad sam rekao supruzi i djeci da želim otići iz Barcelone, bila je to brutalna drama. Cijela je porodica počela plakati, moja djeca nisu željela napustiti Barcelonu, niti su željela mijenjati školu. Ali gledao sam dalje i želim se takmičti na najvišem nivou, osvajati naslove, igrati u Ligi prvaka, rekao je Mesi.