Naslovnica Lifestyle NAJBIZARNIJI OBIČAJI PRVE BRAČNE NOĆI: Od lažiranja nevinosti do seksa sa svim...

NAJBIZARNIJI OBIČAJI PRVE BRAČNE NOĆI: Od lažiranja nevinosti do seksa sa svim muškarcima na vjenčanju

115

Prva bračna noć ima posebno mjesto u brojnim kulturama. Koliko je bila važna, potvrđuje i pojava lažnoga djevičanstva u Europi tokom 19. stoljeća. Ovo je pregled najbizarnijih običaja koji su se kroz povijest provodili kada je riječ o seksu.

Lažiranje nevinosti

Djevojke su lažirale djevičanstvo spužvama koje su bile natopljene krvlju, a koristile su se i krvlju iz ribljega mjehura.

Seks sa svim muškarcima na vjenčanju

Na Markižanskom otočju u francuskoj Polineziji prva bračna noć započinjala je pjesmom i plesom, a potom i seksualnim odnosom. Novopečena mladenka trebala je spavati sa svim muškarcima koji su pozvani na vjenčanje, s time da je prvi na redu bio najstariji muškarac, a ne mladoženja.

Pravo prve bračne noći

U srednjem vijeku u Europi vrijedilo je pravilo prve bračne noći. Plemići su imali pravo na djevičanstvo novopečene mladenke. Međutim, u povijesnim spisima piše kako postoje naznake da je takvo pravo postojalo, ali da se nije koristilo. Seljak je djevičanstvo svoje supruge mogao spasiti plaćanjem poreza, piše Wise Geek.

Plaćanje za nevinost

U afričkoj zemlji Benin djevičanstvo je na cijeni. Majka obećaje svojoj kćeri dati novac ako se pokaže da je na prvu bračnu noć bila nevina. Kao dokaz ona ujutro traži tragove krvi na plahtama, piše Wedding & Bridal.