Naslovnica Lifestyle Neobičan savjet: Za prekrasan sjaj kose dodajte šećer u svoj šampon

Neobičan savjet: Za prekrasan sjaj kose dodajte šećer u svoj šampon

Neobičan savjet dolazi od dermatologa, a navodno jamči prekrasan sjaj i lijepu frizuru jer šećer djeluje kao eksfolijant, odnosno radi blagi piling vlasišta.

165
Foto:Radiokameleon.ba

Manje više svi znaju da je šećer loš za naš organizam te njegovo korištenje treba maksimalno ograničiti, no neki stručnjaci ipak savjetuju uvođenje šećera – ali ne u prehranu, već u higijenu.

Jedna od njih je dr. Francesca Fusco, dermatologinja iz Weklera, koja smatra da je dodavanje malo šećera u šampon najbolji trik za ljepotu i zdravlje kose.

Prema njoj, u cijelu se bočicu treba ubaciti jedna mala kašika šećera, koji djeluje kao eksfolijant, odnosno radi blagi piling vlasišta. Time se skidaju odumrle stanice i kosa čisti od prljavštine.

“Ne samo da učinkovito uklanja masnoću i prljavštinu, šećer omogućava dublju penetraciju regeneratora pa dobivamo i veću čistoću i bolju hidratizaciju”, kaže Fusco.

Objašnjava kako bez povremenog pilinga kosa postaje “zagušena” prljavštinom, pa sporije i teže raste.
Drugi učinkoviti trikovi koje dermatolozi navode su povremeno ispiranje masne kose vinskim octom (jednom u mjesec dana, kao i korištenje raznih ulja na vrhovima prije pranja kose umjesto regeneratora (jednom na tjedan).

Izvor:Radiokameleon.ba