Naslovnica Istaknuti članci Popularna igračka se povlači iz prodaje jer ima dugme na intimnom...

Popularna igračka se povlači iz prodaje jer ima dugme na intimnom mjestu i uzdiše kad se ono pritisne

Proizvođača, čuvenu kompaniju "Hasbro" zabrinuti roditelji zatrpali su pritužbama

71

Amerikanka Jamie Cornaby neugodno se iznenadila nakon što je njena dvogodišnja kćerka dobila na poklon lutku iz popularno animiranog filma “Trolovi”. Na kutiji je jasno naznačeno da lutka pritiskom na trbuh pjeva, no Cornaby je brzo otkrila skriveno dugme među lutkinim nogama. Iznenadila se kad ga je pritisnula i čula da se lutka hihoće i uzdiše.

Lutka ju je prilično uznemirila te je snimila recenziju i objavila je na Instagramu.

Lutka je lik iz popularnog stranog filma “Trolls”

“Znam da ovo nekima nije veliki problem, ali kao roditelj smatram da je ovo potpuno pogrešno. Zašto bi maloj djevojčici trebala lutka koja ima dugme na intimnom mjestu i koja uzdiše kada se ono pritisne.”

Za samo dva dana njena objava na Instagramu imala je više od milion pregleda, a ubrzo je pokrenuto potpisivanje peticije da se lutka prestane prodavati. Proizvođača, čuvenu kompaniju “Hasbro” zabrinuti roditelji zatrpali su pritužbama. 

  • Dugme postoji da lutka reagira i u sjedećem položaju, ali razumijemo da je možda na neprikladnom mjestu. To nam nije bila namjera te smo pokrenuli proces povlačenja sporne igračke iz prodaje – poručili su iz kompanije “Hasbro” nakon lavine negativnih reakcija.

Sporno dugme se nalazi između lutkinih nogu