Naslovnica Lifestyle Saša Lošić Loša pokazao jednu od rijetkih fotografija na kojoj nema kapu

Saša Lošić Loša pokazao jednu od rijetkih fotografija na kojoj nema kapu

40

O razlozima zašto Saša Lošić Loša nosi kapu pričale su se razne priče, a sredinom 80-ih godina u vrijeme kad je Plavi orkestar žalio i palio bivšom državom pokrenuo je novi trend zahvaljujući kojem su dobro zaradili brojni prodavači kapa u Sarajevu, ali i u ostatku Jugoslavije.

Harizmatični frontmen, koji je inače vrlo aktivan na društvenim mrežama, objavio je fotografiju izvučenu iz nekog starog albuma na kojoj je u mlađim danima pored koju je opisao:

“Doček Nove godine u bivšoj Jugoslaviji (nije nam trebao Halloween)”.

“Možda mi je žao što će me pamtiti samo kao člana grupe Plavi orkestar. Imam preko 30 sati neobjavljenog materijala teatarskih predstava, filmova, opera. Nisam sistematičan tip, nemam svoju arhivu. Sve je to razbacano po nekim kutijama, ali pripremam se za dan kad ću sve sistematizirati. Međutim trebaš imati ambiciju u sebi, a ja je već odavno nemam. Tačno znam trenutak kad sam je izgubio – za vrijeme naših ratnih tragedija, početkom devedesetih godina, kad su se u meni reprogramirali prioriteti u životu. Odjednom su mi slava i uspjeh postali relativna kategorija. Počeo sam se brinuti za ljude. Nije toliko važna karijera, ne treba širiti miris važnosti oko sebe i mislim da sam od tog trenutka počeo ljude doživljavati ravnopravnima, ma kakvo zanimanje imali i ma gdje živjeli”, izjavio je ranije u jednom intervjuu za Tportal.hr.

Podsjetimo, Saša Lošić je zahvaljujući i mješavini narodnjaka, punka, rocka i zabavne muzike – doživio veliku popularnost, a pjesme “Bolje biti pijan nego star” i “Suada”, “Sava tiho teče” pjevaju se i danas na zabavama, privatnim zabavama, vrte na radio stanicama. Lošićev talent danas se prelio i u pisanje filmske i pozorišne muzike. Svoju oazu pronašao je u Ljubljani sa životnom družicom Špelom Možinom. S Plavim orkestrom i dalje puni dvorane diljem regije.