Naslovnica Ekologija „Zeleni vir“ kod Olova u novom ruhu

„Zeleni vir“ kod Olova u novom ruhu

Bazen i restoran su renovirani i spremni da prime posjetioce

27

Samo dva kilometra od Olova nalazi se odmaralište  ”Zeleni vir”.  Smješteno je u predivnom prirodnom krajoliku, 50 kilometara sjeveroistočno od Sarajeva, na putu koji vodi za Tuzlu.

„Zeleni vir“ je smješten na bistroj rijeci Bioštici, okružen mirisnim četinarima, pa predstavlja idealno utočište od gradskih gužvi i ljetnih vrućina.

U ponudi odmarališta, koje djeluje u sklopu Javne zdravstvene ustanove Banjsko – rekreativni centar Aquaterm – Olovo, su bazeni za djecu i odrasle sa toplom banjskom vodom, ležaljkama i suncobranima, teren za odbojku na pijesku, sadržaji za djecu…

Tu je i restoran sa velikom baštom, u kojem možete uživati u bogatom izboru hrane i pića. 

Ukoliko, pak, preferirate odmor uz roštiljanje, znajte da se u sklopu odmarališta „Zeleni vir“ nalazi i nekoliko sojenica, u kojima možete pripremati vlastitu hranu. 

Kako navode iz ovog odmarališta sezona za rekreativce i izletnike nije ni prestajala, osim za vrijeme provođenja mjera zabrane zbog pandemije Covid-19.

Sezona kupanja uskoro će početi, čim to vremenske prilike dozvole. Bazen i restoran su u novom ruhu, renovirani i spremni da prime posjetioce.