Naslovnica Vijesti Sagradio stanove po cijeni od 1450 eura po kvadratu, a ponudio ih...

Sagradio stanove po cijeni od 1450 eura po kvadratu, a ponudio ih radnicima za 950

Direktor je pomogao i kod banke, pa im je kamata za kredit u banci 2 posto, a rok otplate 15 godina

110
Foto: Cropix

Napokon u vlastitom stanu! San je to koji se Maji Ravlić iz Makarske napokon ostvario. ”Ovo je poslije zdravlja nešto najvažnije u životu i nama je to sada riješeno. Ja sam sretna i to je to”, kaže Maja.

A u rješavanju stambenog pitanja za 13 zaposlenika pomogao je – vlasnik kompanije u kojoj radi! I to tako da je izgradio zgrade i ponudio im stanove! Uvjeti kupovine su nevjerojatno povoljni.

Kvadrat stana u Makarskoj stoji oko 2500 eura, no radnici firme dobili su priliku kupiti stan po cijeni od 950 eura. Vlasnik tvrtke tako je izgradio dvije zgrade za svoje zaposlenike.

”Mislila sam 1110 eura, pa će se to penjati, pa garaža plus ovo, plus ono. I na kraju je to ispalo 1150 eura, da bi nas direktor za Božić počastio i rekao da kvadrat više nije 1150 nego 950. Uvijek iznenađenja”, priča Makaranka Jagoda Husičić.

Zgrada u Makarskoj koju je sagradio poduzetnik Milorad Pašalić (Foto: Cropix)

Direktor je pomogao i kod banke, pa im je kamata za kredit u banci 2 posto, a rok otplate 15 godina.

”Šokirana sam što sam izabrana, što sam uopće u toj priči. U ovoj priči nema ništa negativno, sve je pozitivno. Mogu samo reći sve najbolje za direktora. Ovo nikad nitko nije napravio, bar ja nisam čula”, kazala je Maja. Mnogi od njih su dugogodišnji podstanari. Poduzetnik Milorad Pašalić otkriva i detalje ovog velikog pothvata.

”Cijela investicija je 11 miliona kuna. Gradnja nas je koštala 1450 eura po kvadratu. U prosjeku 13 pojedinaca je u firmi 13-14 godina s nama, a ima ljudi koji su od početaka ‘96. godine. Na to sam jako ponosan, a ne bi bez zajedničkog djelovanja to tako ni funkcioniralo. Mi u ugovor nismo stavili da oni moraju ostati u firmi jer sam ja siguran da će ostati. Samo smo stavili klauzulu da te stanove ne smiju prodavati na slobodnom tržištu. Ja želim da oni ovdje uživaju prvi put u svojoj nekretnini”, kaže.

Pomoći svome radniku, kaže, neopisiv je gušt! ”Nije uopće postojala šansa da odustajemo od ovog projekta jer smo sigurni da će nam se to dobrim vratiti”, rekao je Pašalić. Uz pomoć drugih partnerskih tvrtki pomoći će se i u opremanju stana.

Zaposlenici kažu da je ovo jedan mali dio dobrih djela koje gospodin Pašalić radi. Ne samo za radnike nego i za cijelu zajednicu, kaže Jutarnji list