Naslovnica Lifestyle Ananas je najbolja večera: Čisti krv i pospješuje probavu

Ananas je najbolja večera: Čisti krv i pospješuje probavu

Izuzetna protuupalna aktivnost bromelaina iz ananasa prepoznata je još 50-ih godina prošlog stoljeća i on se od tada koristi u raznim terapijama - od ublažavanja bolova, smanjenja oteklina, poticanja oporavka tkiva pa sve do liječenja bolesti srca

98

Kao što mnogi nutricionisti kažu najbolji desert nakon lagane večere je komad svježeg voća. No, bitno je odabrati pravu voćku, jer neke zbog visokog glikemijskog indeksa uzrokuju skok šećera u krvi.

Oni koji pate od zadržavanje tekućine iili upale trbuha, trebali bi znati koje zdravo voće im može riješiti probleme – riječ je o ananasu. Ovaj plod ima diuretički i detoksikacijski učinak, a njegov slatak i aromatičan okus pun svježine čine ga idealnim obrokom za kraj dana.

Osim toga ovo voće sadrži brojne vitamine i minerale, poput magnezija, koji nam pomaže kod umora, tako da stručnjaci preporučuju ananas nakon svake večere. Bogat je i vitaminom C koji aktivira jetrene enzime koji čiste krv.

Ako patite od loše probave, koja može čak dovesti do upale donjeg dijela abdomena, savjetuje se da redovito konzumirate ananas. On je bogat vlaknima i sadrži i probavni enzim bromelain. To je biljni enzim koji u organizmu sudjeluje u razgradnji bjelančevina i sprječavanju apsorpcije masnoća unesenih hranom.

Izuzetna protuupalna aktivnost bromelaina iz ananasa prepoznata je još 50-ih godina prošlog stoljeća i on se od tada koristi u raznim terapijama – od ublažavanja bolova, smanjenja oteklina, poticanja oporavka tkiva pa sve do liječenja bolesti srca.

Enzim je vrlo značajan u prevenciji i otklanjanju probavnih smetnji, kao i u regulaciji prirodne funkcije probavnog sustava kao i u čišćenju organizma od toksina je poboljšanje protoka tjelesnih tekućina i poticanje lučenja toksina iz organizma.