Naslovnica Vijesti Baralija odgovorila osjeća li se izdanom

Baralija odgovorila osjeća li se izdanom

103

Kandidatkinja BH bloka za gradonačelnika Mostara Irma Baralija, koja je sa osvojena dva glasa ispala u prvom krugu, kroz šalu govori kako srećom neće biti treće glasanje u prvom krugu, jer bi u tom slučaju ovim intenzitetom dobila još manje glasova.

Na pitanje kako gleda na kandidaturu Armana Zalihića iz SDP-a, Baralija ističe kako s tim nema problema, te kako je ona bila prva koja se borila i javno se zalagala da se svakome, ko se želi kandidovati, to i omogući.

“Žao mi je što su napustili sjednicu, ali to je njihova odluka”, kazala je Baralija.

Na pitanje da li se osjeća izdanom od strane PMP-a i SDP-a, Baralija je kazala:

“Previše je priče bilo o izdajnicima, ja ne bih u tom tonu. Moja odluka je bila da idem dalje sa svojom kandidaturom, znala sam šta me čeka i išla sam do kraja. To je sve. Ja za svoje odluke snosim posljedice, a oni će za svoje.”

Od ukupno 35 vijećnika u Gradskom vijeću, u prvom krugu glasalo je njih 30, s obzirom da su tri vijećnika iz SDP, među kojima i kandidat za gradonačelnika Arman Zalihić, i dva iz Prve mostarske partije (PMP) ranije napustili sjednicu.

Vijećnici su birali između četiri kandidata: Irma Baralija (BH blok), Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar), Mario Kordić (HDZ BiH) te Arman Zalihić (SDP). Prema objavljenim rezultatima Kordić je dobio 14, Guzin 12, Baralija dva glasa, Zalihić je bio bez glasova, dok su dva bila nevažeća.

Vijećnici usvojili odluku da se sa drugim krugom izbora nastavi u petak, 12. februara, sa početkom 15.30 sati.