Naslovnica Vijesti Bh. institucija daje hiljade da im se operu automobili

Bh. institucija daje hiljade da im se operu automobili

174
Usluga pranja će se odvijati sukcesivno prema pojedinačnim potrebama naručioca (Ilustracija)

U vrijeme svepopularnih automatskih autopraonica, u kojima se za nekoliko maraka može oprati kompletno vozilo, Uprava za indirektno oporezivanje BiH pozvala je zainteresirane da dostave ponudu u postupku za vršenje usluga ručnog pranja njihovih vozila.

Autopraonica se traba nalaziti u Mostaru i treba prati automobile Regionalnog centra Mostar, na koje se, kako je navedeno, „primjenjuje poseban režim“.

Usluga pranja će se odvijati sukcesivno prema pojedinačnim potrebama naručioca, a ukupna procjenjena vrijednost nabavke iznosi 2.500 KM, ali bez PDV-a.

U UIO su skormni kada su u pitanju uslovi. Kako je navedeno u tehničkim specifikacijama, vršenje usluga ručnog pranja motornih vozila podrazumijeva da ponuđač ima na raspolaganju objekat koji raspolaže sa minimum jednim mjestom za pranje vozila, te da poseduje i opremu za ručno pranje vozila, sa hladnom i toplom vodom!? Još je navedeno da ponuđač tgreba koristitit hemijska sredstva koja ne oštećuju vozilo.

U pozivu je precizirano da preuzima vozilo maksimalno u roku 15 minuta, računajući od momenta dovoza vozila na pranje od strane ugovornog organa te da izvrši pranje vozila u roku od jednog sata, prenosi Radio Sarajevo.