Naslovnica Lifestyle Preporucujemo Bivši novinar svakog mjeseca nahrani 1.200 siročadi

Bivši novinar svakog mjeseca nahrani 1.200 siročadi

208

Bivši novinar Khwaja Moinuddin svaki mjesec nahrani 1.200 indijske siročadi. On je sa dva prijatelja pokrenuo incijativu „Indija bez gladi“, a cilj im je nahraniti što više djece. U početku je ideja bila nahraniti nekolicinu djece s ulice, ali je ovaj projekt doživio ogroman uspjeh, prvenstveno zbog nadahnutog kuhanja njegovog idejnog tvorca. Zbog toga su počeli obilaziti sirotišta.

–          Kao dijete sam vidio siroče kako pokušava naći hranu u našoj kanti za smeće i ta mi se slika duboko urezala u pamćenje. Zato sam odlučio da nahranim što više siročadi – kazao je Moinuddin.

Nakon što je počeo objavljivati video recepte na Youtubeu postao je prava internet senzacija sa više od 220 videozapisa i 700.000 pretplatnika kanala pod nazivom “Nawab's Kitchen Food For All Orphans.”

Ovaj 38-godišnjak ima veliku strast prema kuhanju, a pravi sve, od ukusnog karija do kolača.  Njihov prvi videozapis koji je postao viralana je recept za kolač od ananasa koji se nije kuhao u pećnici, već na vatri od drva.

Nedavno je napravio crnu šumsku tortu od 25 kilogram, a posao su supjeli završiti za nekoliko sati. Tokom kuhanja pazi da započne recept od nule i završi pravilnim ukrašavanjem jela.