Naslovnica Istaknuti članci Bogićević odbio kandidaturu za gradonačelnika

Bogićević odbio kandidaturu za gradonačelnika

Nemojte očekivati izjašnjenje o današnjem "izboru" za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno, poručio je

91
(Foto: N1)

Bogić Bogićević je odbio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. U nastavku prenosimo njegovo pismo Jasminu Ademoviću.

– Poštovani gospodine predsjedavajući,

nemojte očekivati izjašnjenje o današnjem “izboru” za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno. Prije dva dana javno i NEOPOZIVO povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. NEOPOZIVO povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati.

Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekoretno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo moje NEOPOZIVO povlačenje kandidature.

Radi zaustavljanja daljih manipulacija mojim imenom, molim Vas da javnost obavijestite o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da sam 24. marta NEOPOZIVO povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o meni u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno.

Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već NEOPOZIVO izjasnio.

Želim Vam svako dobro u daljem radu – napisao je Bogićević.

Bogić Bogićević danas nije došao na sjednicu Gradskog vijeća gdje je jednoglasno izabran za gradonačelnika.

Rečeno je da mu je ostavljen razuman rok da razmisli i donese odluku o tome da li prihvata izbor na poziciju gradonačelnika Sarajeva. Popodne se Bogičević izjasnio da ne prihvata poziciju.

Na današnjoj sjednici je izabrano i rukovodstvo Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Za predsjedavajućeg je izabran Jasmin Ademović (Narod i pravda), a dva dopresjedavajuća su Dragan Stevanović (SDPBiH) i Mirela Džehverović (Naša stranka).