Naslovnica Vijesti Bosanka s američkom adresom prognozira da će film “Quo Vadis Aida?” osvojiti...

Bosanka s američkom adresom prognozira da će film “Quo Vadis Aida?” osvojiti Oskara

Amra Šabić El-Rayess, književnica i profesorica na čuvenom američkom univerzitetu Columbia podsjetila je da će sutra, 15. marta biti objavljena finalna lista filmova koji ulaze u najuži krug nominacija za prestižnu filmsku nagradu Oskara

96

Amra Šabić El-Rayess, književnica i profesorica na čuvenom američkom univerzitetu Columbia podsjetila je da će sutra, 15. marta biti objavljena finalna lista filmova koji ulaze u najuži krug nominacija za prestižnu filmsku nagradu Oskara. Profesorica Šabić El-Rayess, inače rođena Bišćanka, filmu “Quo Vadis Aida?” Jasmile Žbanić predviđa ne samo ulazak u finale već i da će osvojiti Oskara.

Šabić El Rayes: Niko i ništa nas zaustaviti ne može

Facebook status Amra Šabić El-Rayes prenosimo u cjelosti.

“Dragi moji, sutra ujutro (15-og marta) se objavljuje finalna lista filmova koji ulaze u najuži krug nominacija za Oskara. Evo mog predviđanja. Ne samo da sutra “Quo Vadis Aida?” ulazi u uži krug nego i u aprilu dobija Oskara za najbolji strani film. Čestitke Jasmili Žbanić na moćnom filmu koji ima genijalnu poruku, a to je da sa svojom završnom scenom postavlja pitanje počiniteljima genocida nad Bošnjacima – Šta učite svoju djecu? I šta će biti kada vaša djeca jednog dana saznaju da ste monstruozna bića? Filmovi i knjige koje vas emotivno protresu su najefektivnija umjetnička djela. Prica o genocidu nad Bošnjacima se širi, kroz naše priče, kroz naš rad. Niko i ništa nas zaustaviti ne može. Moje čestike Jasmili jer je ona vec pobjednica u mojim očima, a biće i u očima svijeta, u to sam sigurna.