Naslovnica Istaknuti članci Bračni par Tabaković proslavio 65. godišnjicu braka

Bračni par Tabaković proslavio 65. godišnjicu braka

Džemile i Muharem u sretnom braku dobili su pet sinova i jednu kćerku, 14 unučadi i petero praunučadi

66

U Todorovu kod Velike Kladuše Džemile (85) i Muharem Tabaković (86) proslavili su 65. godišnjicu braka. U sretnom braku dobili su pet sinova, od kojih dvojica žive u SAD, jedan u Sloveniji i dva u Todorovo te jednu kćerku koja također živu u Sloveniji. Džemile i Muharem imaju 14 unučadi i petero praunučadi. Muharem je bio građevinski poduzetnik dok je njegova životna saputnica bila domaćica. Bez prijedloga i učešća ovog bračnog para, u Todorovu su gotovo pa bile nezamislive tradicionalne krajiške svadbe, proslave matura, rođendana ili bilo kojeg drugog slavlja i svečanosti.

 Proslavili smo svoj jubilej kako i dolikuje, u krugu porodice, sa sinovima, kćerkom, zetom, snahama, unučadima i praunucima. Moja Džemile i ja smo ponosni na svoje sinove i kćerku, na naših četrnaest unučadi i petero praunučadi. Iza nas je 65 godina rada, sloge i ljubavi. Bilo je i teških vremena ali mi pamtimo dobre stvari i ponosni smo na sve što smo uradili. Posebno smo ponosni na našu djecu, na unuke i praunuke a njihov dolazak povodom našeg jubileja bio je za nas od neopisivog značaja. Naravno, nisu svi mogli biti jer dva sina sa porodicama žive u Americi, kaže Muharem.

Uistinu, rijetki su ovakvi slavljenici poput Džemile i Muharema, a posebno sa pričom o međusobnom uvažavanju i razumijevanju.

Imam sreću da su me odgojili najbolji roditelji na svijetu. Bili su vrijedni, pažljivi i nadasve pošteni prema nama ali su nas svakodnevno tjerali da radimo, i to nam uopće nije bilo teško. Bilo je to tada normalna pojava, kaže njihova kćerka Esma koja sa porodicom živi u Ljubljani.

Iako ima 86 godina, Muharem vozi a nedavno je vozačku dozvolu produžio za tri godine. Do početka korone redovno je posjećivao djecu, unučad i praunučad u Sloveniji i bio sam svoj vozač. (Reprezent.ba)