Naslovnica Vijesti Čavara ss predstavnicama Institutaza razvoj mladih KULT

Čavara ss predstavnicama Institutaza razvoj mladih KULT

76

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je u Sarajevu razgovarao s predstavnicama Instituta za razvoj mladih KULT. Ispred Instituta sastanku su prisustvovale Šeherzada Halimić, izvršna direktorica i Katarinom Vučković, voditeljica Odjela za politike prema mladima i rad s mladima.

U uvodnom dijelu predstavljene su aktivnosti Instituta u oblasti politika prema mladima, na kojima Instituta skoro dva desetljeća radi i na taj način podržava razvoj i provođenje mehanizama za pitanja mladih u cijeloj Bosni i Hercegovini.
„Kao organizacija koja je radila na kreiranju legislative za aktivno sudjelovanje i organiziranje mladih u Federaciji BiH kroz pripremu, prijedlog i podršku provođenju Zakona o mladima FBiH, podržavamo napore svih struktura mladih prepoznatih u Zakonu. Upravo smo iz tog razloga podržali osnivanje općinskih, gradskih i kantonalnih vijeća mladih, te u konačnici aktivno podržali osnivanje Vijeća mladih Federacije BiH“, istaknula je gđa Halimić.
Voditeljica Odjela za politike prema mladima i rad s mladima, Katarina Vučković, posebno je istaknula važnost usvajanja Strategije prema mladima u Federaciji BiH. Također, istaknula je kako je Institut, unatoč pandemiji koronavirusa, u protekloj godini uspješno realizirao planirane aktivnosti, sukladno epidemiološkim mjerama.
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao je predstavnicama Instituta na uspješnom radu, te izrazio punu podršku radu Instituta koji daje veliki doprinos u kreiranju i provođenju politika prema mladima u Federaciji BiH, ali i cijeloj BiH.