Naslovnica Lifestyle Devet neobičnih navika britanske kraljice Elizabete

Devet neobičnih navika britanske kraljice Elizabete

247

Britanska kraljica Elizabete ima dosta navika koje mnogi smatraju neobičnim. U nastavku vam donosimo devet takvih primjera.

1.    Nikad ne putuje bez vrećice vlastite krvi

Kraljicu Elizabetu na putovanjima uvijek prati ljekar.  On je dužan da poznaje je lokacije svih obližnjih bolnica u gradovima koje posjećuju. Također mora nositi medicinsku torbu koja sadrži mobilni defibrilator i pribor za prvu pomoć. Uz to, ljekar nosi i lično pakiranje krvi kraljice Elizabete koja će se, ako je potrebno, koristiti za transfuziju.

2.    Zabranjuje otvaranje prozore na Bakingemskoj palači

Naravno nije zabranjeno otvaranje svih prozora na Bakingemskoj palači već samo određenih. Razlog je što zgrada mora izgledati savršeno izvana, a otvaranje prozora s prednje strane može uništiti pogled. Zbog toga se prozori tamo mogu otvoriti samo u određeno vrijeme.

3.    Mrzi led u kockicama

Kraljica Elizabeta II mrzi zvuk kockica leda unutar svoje čaše. U isto vrijeme, zvuk ledenih kuglica smatra mnogo prijatnijim pa je kraljici muž, princ Filip, kupio poseban aparat koji pravi led u obliku sfera.

4.    Nosi prenosnu kuku u torbi

Kraljica ovu kuku pričvršćuje ispod stolova kako bi na nju objesila svoju torbu. Ovo je važno jer svojim torbama šalje signal slugama. Na primjer, ako je torba na podu to je znak da kraljica Elizabeta II želi otići. Ali torba koja visi na kuki ne znači ništa, već se kraljica na ovaj način samo osjeća ugodnije.

5.    Brade, brkove i lažne kravate smatra iritantnim

Zbog toga što Elizabeta II ne voli bradu i brkove, svi muškarci iz kraljičinog okruženja su glatko izbrijani. Jedina je iznimka bio njen omiljeni unuk princ Hari, iako je to pokušao promijeniti. Kraljica također ne voli lažne kravate koje se pričvršuju kopčom, a može otkriti u nekoliko sekundi.

6.    Sve kraljične odjevne kombinacije su označene brojevima

Svaka kraljičina odjeća ima svoj broj i zapisana je u posebnom katalogu. U njemu također piše kad je i gdje nosila određene odjevne kombinacije. Budući da kraljica preferira svijetle boje i klasični stil odijevanja, odjeća se lako može pomiješati. A ne bi bilo u redu da se dva puta zaredom pojavi u istoj odjeći ili u istoj boji.

7.    Supu i krompir nikad ne jede

Naravno, ta se jela poslužuju u Buckinghamskoj palači, ali kad kraljica večera sama, nitko se ne bi usudio donijeti joj supu. Što se krumpira tiče, nije da ih ne voli, samo izbjegava škrob u prehrani.

8.    Voli maline, ali ih nikad ne jede u javnosti

Malina su kraljičine najdraže bobice, ali ona ih ne može jesti u javnosti, jer se njihovo sjeme može zaglaviti u zubima, što je neprihvatljivo. Kupine su također zabranjene na službenim prijemima, dok se u krastavcima i paradajzu prije posluživanja uklanja sjeme.

9.    Ima sluškinju koji joj razgazuje nove cipele

Kraljica ima posebnu sluškinju čija je dužnost da joj razgazi nove cipele. Sluškinja nosi isti broj obuće kao i kraljica, a iako Elizabeta II godinama nosi slične cipele iste marke, još uvijek ne želi osjetiti nelagodu koju novi par obično donosi.