Naslovnica Svijet EVO KOGA ĆE MILANOVIĆ ZVATI NA INAUGURACIJU, BIT ĆE 40-AK LJUDI

EVO KOGA ĆE MILANOVIĆ ZVATI NA INAUGURACIJU, BIT ĆE 40-AK LJUDI

Inauguracija izabranog predsjednika Zorana Milanovića bit će u utorak, 18. februara.

200
Foto:Hayat.ba/ Zoran Milanović

Milanović je već najavio kako će, za razliku od inauguracija prijašnjih predsjednika, njegova biti skromna, da će se održati u Uredu predsjednika na Pantovčaku te da će na njoj biti prisutni samo oni koji moraju biti tamo.

Sada su procurile nove informacije, a Milanović će, kako se čini, na inauguraciju pozvati 40-ak ljudi. Inauguracija bi trebala biti u podne.

“Uzvanici će biti predsjednik i članovi Ustavnog suda, premijer i ministri, predsjednik i članovi predsjedništva Sabora. Želja mu je da tamo budu i članovi njegovog stožera. Kako doznajemo, Milanović će na inauguraciju pozvati i bivše predsjednike Ivu Josipovića i Stipu Mesića. Ono što mu je cilj je da neće biti predsjednika stranaka, što znači da tamo neće biti ni predsjednika SDP-a Davora Bernardića. Inauguracija će trajati ni sat vremena, a očekuje da će biti 40-ak uzvanika,” javila je reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Predsjednica u odlasku Kolinda Grabar-Kitarović sa svojim je timom u konstantnom kontaktu oko inauguracije.

Ona do kraja mandata namjerava podijeliti još neka priznanja te zahvaliti onima s kojima je surađivala, okupit će diplomatski zbor i vojni vrh.

Slijedi i još jedno putovanje, u Frankfurt, u Njemačku. Kada govorimo o povratku u HDZ, zasad nema tu namjeru.

Izvor:Hayat.ba