Naslovnica Lifestyle Gdje će sada živjeti Harry i Meghan Markle?

Gdje će sada živjeti Harry i Meghan Markle?

231
Par odlučio da napusti britanski kraljevski dvor

Nakon što su Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle odlučili da napuste britanski kraljevski dvor, postavljaju se mnoga pitanja. Najčešće postavljana pitanja su: gdje i kako će živjeti?

Porodica se trenutno nalazi u Kanadi. Pa se tako spekulira da će živjeti u Vancouveru, Victoriji ili Torontu, piše uticajni američki dnevni list The New York Times.

Pozivajući se na britanski tabloid The Sun, navodi da su se supružnici nedavno zanimali za kuću sa šest spavaćih soba u Vancouveru vrijedne 35,8 miliona kanadskih dolara (više od 47 miliona i 330.000 maraka).

Ali, kanadski mediji izvještavaju da agent za prodaju navedene kuće ne zna da li su Harry i Meghan zainteresovani za nju.

Vancouver se vrlo često spominje u spekulacijama jer je relativno blizu rodnog grada Markle – Los Angelesa.

The New York Times podsjeća da je Markle živjela u Torontu dok je glumila u televizijskoj seriji Suits, pa se zbog toga spominje i ovaj grad.

Značajno je pitanje njihove sigurnosti. Iz ugovora Ujedinjenih nacija (UN) proizilazi njihovo pravo na policijsku zaštitu. Kako će se rješiti ovo pitanje nije poznato. Kanadski premijer Justin Trudeau tvrdi da o ovome nije razgovarano.

Vlasnik slastičarnice, 45-godišnji Matthew Tam nije u dilemi. Protivi se da porezni obveznici plaćaju usluge za ovaj bračni par jer “nisu državljani Kanade”.

Od čega će živjeti – mogući odgovor na ovo pitanje je dao britanski dnevni list The Daily Mail.

Kako ističe, Harry i Meghan su sada slobodni da traže posao.

Do sada nisu potpisali bilo kakve komercijalne ugovore, ali svoju finansijsku nezavisnost mogu održati osnivanjem modne linije, sponzorstvima, potencijalnom saradnjom s Netflixom ili Disneyem, Meghan može pisati knjige ili nastaviti sa glumačkom karijerom, piše The Daily Mail.