Naslovnica Vijesti Goražde: Kajakaši spasili djevojku od utapanja

Goražde: Kajakaši spasili djevojku od utapanja

127
Foto: Oslobođenje

Prava drama odvijala se sinoć oko 21 sat kada su prolaznici na gradskom mostu u Goraždu primjetili žensku osobu u nabujaloj Drini koja vrišti i zove upomoć. Međutim, sve se završilo dobro za 17-godišnjakinju koju su od utapanja spasili goraždanski kajakaši, policajci i ekipe vatrogasaca. Hospitalizirana je u Kantonalnoj bolnice Goražde i van životne je opasnosti.

Nezvanično, portali prenose, djevojka je skočila u Drinu sa mosta u naselju Baćci, a nabujala i hladna voda nosila je nekoliko kilometara. Policija praćena vatrogascima krenula je u potragu, a priključili su se i goraždanski kajakaši.

-Oko 21.40 h građani prijavili da je N.N. ženska osoba skočila sa Baćanskog mosta u rijeku Drinu. Patrola policije izašla je na teren u potragu, a žensku osobu su kajakaši izvukli iz rijeke Drine na mjestu gdje je je nekada bio moto klub u Goraždu. Denis Rašidović, Ahmed Fazlić i njegove kolege su je spasili, patrola policije prebacila je u hitnu sužnbu Kantonalne bolnice i van životne je opasnosti. Rad na dokumentovanju dijela je u toku, a bit će ukljuučeni i krim policajci, kazali su iz MUP-a BPK-a.

Spašavanje je išlo teško zbog velikog vodostaja Drine, a svjedoci događaja kazali su da je djevojka preživjela zahvaljujući jakni.

-Bilo je užasno, vidjela sam s mosta ženu u vodi koja je vrištala i zvala upomoć. Preživjela je zato što je imala bomber jaknu koja je držala na vodi vjerovatno, plutala je cijelo vrijeme, kajakaši su pokušavali i kod mosta i na drugim mjestima, ali su uspjeli kod motorista da je spasu, kaže jedna od svjedokinja.