Naslovnica Svijet Hrvatski operni pjevači pokrenuli post covid-19 rehabilitaciju

Hrvatski operni pjevači pokrenuli post covid-19 rehabilitaciju

Mi operni pjevači koristimo razne vježbe disanja kojima održavamo svoju formu i kapacitet pluća. U nadi da ćemo drugima uspjeti poboljšati narušeno disanje, kako osvještavanjem mogućnosti dišnog organa tako i povećavanjem njegovog kapaciteta osnovali smo ovu grupu za pomoć

107

Nacionalni prvaci i solisti Opere zagrebačkog i osječkog HNK, pokrenuli su inicijativu “Prodiši” – Inicijativa profesionalnih opernih pjevača za post covid-19 rehabilitaciju kroz koju žele osobno pomoći svakome tko je prebolio teži oblik koronavirusa.
U inicijativi su trenutno instruktori Adela Golac Rilović (HNK Zagreb), Ivana Lazar (HNK Zagreb), Martina Puškarić (HNK Osijek), Ivica Trubić (HNK Zagreb), Tomislav Mužek (HNK Zagreb), Luciano Batinić (HNK Zagreb), Tvrtko Stipić (HNK Zagreb), Berislav Puškarić (HNK Osijek), Ozren Bilušić (HNK Zagreb) i Ljubomir Puškarić (HNK Zagreb).

Napravljena je facebook grupa gdje svako može vidjeti o čemu se radi, a za pitanja se ljudi mogu obratiti na na e mail [email protected],

Dakle, operni pjevači pozivaju da im se jave svi koji su imali teže simptome covida-19 (ili oni koji se žele raspitati za nekoga drugoga) u obliku upale pluća, a koji nakon bolesti i dalje osjećaju poteškoće u disanju.

– Mi operni pjevači koristimo razne vježbe disanja kojima održavamo svoju formu i kapacitet pluća. U nadi da ćemo drugima uspjeti poboljšati narušeno disanje, kako osvještavanjem mogućnosti dišnog organa tako i povećavanjem njegovog kapaciteta osnovali smo ovu grupu za pomoć. “Instruktori” su redom svi profesionalni operni pjevači. Rad “instruktora” će se temeljiti na programu vježbi posebno osmišljenim za ovu inicijativu, a baza će biti online konzultacije 1 na 1 sa sudionicima. Rad će se odvijati preko “Zooma” ili sličnih platformi” – objavili su operni pjevači.