Naslovnica Istaknuti članci Je li odluka legalna: Sindikat JU Dom zdravlja postaje podružnica kantonalnog

Je li odluka legalna: Sindikat JU Dom zdravlja postaje podružnica kantonalnog

Donesena je odluka o proglašenju pečata nevazećim kao i odluka o tome da se ovaj Sindikat proglasi podružnicom Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo * Nema govora da će odluke biti validne, a oni su naučili da sve rade na prevaru, kaže Šeta

121
Šeta: Ova sjednica Skupštine je nelegalna

Na sjednici Skupštine Sindikata doktora medicine i stomatologije JU Dom zdravlja u Sarajevu, koja je održana sinoć u sarajevskom hotelu Hills, za predsjednicu Sindikata je umjesto prim. dr. Zdravka Margete izabrana dr. Samra Zuban, a za predsjednicu Skupštine Sindikata je umjesto dr. Neire Šeta izabrana dr. Vildana Bilal.

Također, donesena je odluka o proglašenju pečata nevazećim kao i odluka o tome da se ovaj Sindikat proglasi podružnicom Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo, što će reći da će najprije biti ugašeni kao pravno lice.

Nedavno smijenjena predsjednica Skupštine Sindiakta Doma zdravlja dr. Neira Šeta ističe za Bolju stranu da je ova sjednica Skupštine nelegalna te da su samim tim i odluke nevažeće.

– Skupštinu saziva predsjednik na inicijativu Glavnog odbora, a ko će im to potpisati. Nema govora da će odluke biti validne, a oni su naučili da sve rade na prevaru. Ja ću danas uputiti dopis Ministarstvu pravde KS da se ne smiju unositi novi podaci i da će za svaku takvu akciju ići tužba – kazala nam je Šeta.