Naslovnica Lifestyle Jednostavno i ukusno: Rižoto s piletinom i blitvom

Jednostavno i ukusno: Rižoto s piletinom i blitvom

97

Rižoto s mesom i povrćem, jednostavan za pripremu i veoma ukusan.

Sastojci:
– 500 g pilećeg bijelog mesa

– 1 crveni luk

– 3 češnja češnjaka

– 3 žličice maslinovog ulja

– šalica od 2,5 dl riže

– 400 g blitve

– povrtna juha

– parmezan

– 1 žlica maslaca

– sol, papar

Priprema:

Na par žlica maslinovog ulja propržiti luk, dodajte mu na kockice nasjeckanu piletinu, sjeckani češnjak, pa malo posolite.

Pirjajte meso nekih desetak minuta i za to vrijeme operite blitvu i odvojite listove od stabljike.

Blitvu nasjeckajte na rezance i kratko je ubacite u vrelu vodu i odmah ocijedite i isperite hladnom vodom.

Na pirjanu piletinu dodajte rižu i stalno lagano zalijevajte povrtnom juhom uz miješanje.

Pred sam kraj pripreme dodajte nasjeckanu blitvu, promiješajte, pa dodajte maslac.

Po potrebi dosolite i popaprite.

Gotov rižoto možete posuti naribanim parmezanom.