Naslovnica Lifestyle Jeftina, a zlata vrijedna: Sirutka je idealna za mršavljenje i zdravu jetru

Jeftina, a zlata vrijedna: Sirutka je idealna za mršavljenje i zdravu jetru

Na pozamašnom popisu bolesti i tegoba protiv kojih preventivno djeluje jesu upale, visok pritisak, holesterol, hronični umor, iscrpljenost organizma, a čuvarica je i zdrave probave, potiče pravilan rad štitnjače i vraća energiju

53

Tečnost koja nastaje prilikom proizvodnje sira narodni je lijek koji se oduvijek koristi za jačanje organizma, kao i liječenje bolesti. Sirutku danas piju sportisti kako bi nadoknadili dnevnu potrebu za proteinima koji sadrže esencijalne aminokiseline te kako bi rehidratizirali organizam.

Preporučuje se onima koji pokušavaju smršavjeti jer produljuje osjećaj sitosti. Neka istraživanja sugeriraju i da može ubrzati metabolizam.

Sirutka je često u frižiderima pobornika zdrave prehrane, osobito ona od kozjeg mlijeka, a kako bi joj okus postao privlačniji, može se dodati u smoothie s bobičastim voćem, izmiksati s jogurtom i đumbirom ili pomiješati sa sokom od naranče ili grejpa.

Sirutka se preporučuje zbog mnogo kalcija, magnezija, kalija i joda, vitamina skupine B, esencijalnih aminokiselina i drugih blagotvornih tvari.

Na pozamašnom popisu bolesti i tegoba protiv kojih preventivno djeluje jesu upale, visok pritisak, holesterol, hronični umoriscrpljenost organizma, a čuvarica je i zdrave probave, potiče pravilan rad štitnjače i vraća energiju.

Sirutka pomaže u izgradnji mišića te sadrži minimalan broj kalorija; u 100 mililitara ima ih manje od 30. Prilikom kupovine sirutke pokušajte odabrati što prirodnije varijante koje ne sadrže štetne hormone, kemikalije i šećere.