Naslovnica Vijesti Konjic će uskoro biti grad

Konjic će uskoro biti grad

168

Vlada FBiH usvojila je Inicijativu za donošenja Zakona o uspostavi Grada Konjic, koju je podnijelo Općinsko vijeće Konjic.

“Sretni smo da je Vlada F BiH uvažila obrazloženje Općinskog vijeća Konjic, jer Općina Konjic ima preko 50 nacionalnih spomenika, ima baštinu na listi UNESCO-a i zaslužuje ovaj status.Želim da iskažem svoje zadovoljstvo i da čestitam sugrađanima. Sada slijedi procedura u Parlamentu FBiH i nadamo se da će se Odluka ubrzo naći na dnevnom redu, kako bismo krenuli u proceduru izmjene naših akata, vezanih za ovu Odluku”, kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.

Podsjetio je da status grada otvara vrata Općini Konjic prema međunarodnim fondovima i da prihvatanje inicijative dolazi u pravo vrijeme, jer je u toku planiranje Budžeta Općine Konjic, u kojem će bitne stavka biti izrada Strategije razvoja turizma i aktivna politika zapošljavanja. Vijest da je prihvaćena inicijativa da Konjic dobije status Grada, Konjičani su dočekali sa radošću uz nadu da će to Konjicu i Konjičanima donijeti mnoge pozitivne promjene.