Naslovnica Istaknuti članci Kraljica Elizabeta se oglasila o intervjuu princa Harryja i Meghan

Kraljica Elizabeta se oglasila o intervjuu princa Harryja i Meghan

Problemi kojih su se dotakli, pogotovo oni povezani s rasom, su zabrinjavajući. I dok je moguće da neka sjećanja variraju, ozbiljno ćemo im se posvetiti unutar porodice, navedeno je u službenom saopćenju iz palate

100

Iz Buckinghamske palače oglasili su se o intervjuu princa Harryja i Meghan Markle s Oprom Winfrey.

Nakon što je par šokirao javnost detaljima o kraljevskoj porodici i nihovom odnosu s njima, putem službenog saopćenja reagirala je i Harryjeva baka kraljica Elizabeta II.

“Cijela porodica je tužna zbog saznanja o tome koliko je Harryju i Meghan posljednjih nekoliko godina bilo teško. Problemi kojih su se dotakli, pogotovo oni povezani s rasom, su zabrinjavajući. I dok je moguće da neka sjećanja variraju, ozbiljno ćemo im se posvetiti unutar porodice. Harry, Meghan i Archie će uvijek ostati jako voljeni članovi obitelji”, piše u službenom saopćenju iz palače koje je prenio Sky News.

Podsjetimo, Meghan je u intervjuu člana porodice nazvala rasistom, jer je prije rođenja njihova sina Archieja bio zabrinut zbog njegove boje kože.

“Kada sam bila trudna, Harry je imao razgovor u četiri oka. Rečeno mu je da Archieju neće biti ponuđena sigurnost i da neće dobiti titulu, ali i da će možda biti pretaman kada se rodi. Mislim da bi ostali detalji mogli biti jako štetni za porodicu”, izjavila je Meghan, no nije htjela otkriti o kome se tačno radi.