Naslovnica Lifestyle Michelle Obama progovorila o borbi s depresijom

Michelle Obama progovorila o borbi s depresijom

Sportska aktivnost pomogla joj je da ostane u kondiciji, ali ju je spasila i od depresije, u koju je počela tonuti nakon brutalnog policijskog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda

103

Umjesto da 2020. provede pripremajući edukativan lutkarski serijal ‘Waffles+Mochi’ o osnovama zdrave dječje prehrane u borbi protiv pretilosti, čija je premijera zakazana 16. ožujka na Netflixu, bivša prva dama Michelle Obama (57) našla se u kaotičnoj svakodnevnici pandemije čija su pravila diktirali život i rad od kuće, online nastava, rasni zločini i demonstracije, te nikad prljavija kampanja za predsjedničke izbore. Godina u kojoj su izgubljena mnoga radna mjesta, a mnogi nezaposleni bili su primorani pomoć potražiti u karitativnim organizacijama i pučkim kuhinjama, i za Michelle Obama bila je puna izazova o čemu je progovorila u intervjuu za novi broj časopisa People.

– Kad su Malia i Sasha otišle na studij Barack i ja smo se na neki način oprostili od naših kćeri: simbolički smo prerezali pupčanu vrpcu i dali im slobodu da započnu svoje živote. U trenutku kad su se sveučilišta prebacila na online nastavu obje su se vratile kući i opet sve dijelile s nama – od hrane i pića u frižideru do internetske veze – rekla je Michelle Obama i dodala kako je njihov novi zajednički početak prošao mnogo bolje nego što su se nadali. S njima, kaže, više nisu stanovale njihove djevojčice koje su od roditelja tražile savjet i utjehu, već odrasle žene koje su s njima željele diskutirati o svim važnim pitanjima.

– Najdraže mi je bilo prisluškivati njihov rad na online seminarima i predavanjima, razgovore s kolegama i profesorima. Osim toga, okupirale su kuhinju, jer su si željele same spremati hranu – nastavila je Michelle Obama koja se s viškom vremena kod kuće za vrijeme pandemije izborila – učeći štrikati. U njezinoj kućnoj radinosti već su nastale razne dekice i šeširići za ukućane, a za iduću zimu želi ih kompletno opremiti – čarapama, rukavicama, šalovima…

Osim toga bivša prva dama posvetila se plivanju na duge staze, te je prvi puta u životu isplivala dionicu od 1500 metara.

Sportska aktivnost pomogla joj je da ostane u kondiciji, ali ju je spasila i od depresije, u koju je počela tonuti nakon brutalnog policijskog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda. O svom problemu je, kaže, odlučila javno progovoriti kako bi i druge potakla da se suoče s vlastitim psihičkim teškoćama, te u težim slučajevima depresije – potraže stručnu pomoć.