Naslovnica Vijesti Mljekara Inmer u 2020. godini s domaćih farmi otkupila 45 miliona litara...

Mljekara Inmer u 2020. godini s domaćih farmi otkupila 45 miliona litara mlijeka

82

Mljekara Inmer koja posluje u sklopu najveće mljekarske kompanije na svijetu, Lactalis Group, u prošloj godini je ostvarila odlične rezultate u otkupu mlijeka s domaćih farmi.

U odnosu na 2019. godinu vlastiti otkup mlijeka porastao je za milion i pol litara što čini povećanje od 8 posto ukupnog unosa mlijeka u mljekaru.

Podrška lokalnim farmerima i ulaganje u postrojenja Lactalis BH nastavlja posvećenost putu razvoja mljekarskog sektora u BiH, navodi se iz ove kompanije. Krajem prošle godine investirali su čak 2,74 miliona KM u jedno od najvećih mljekarskih postrojenja u BiH, fabriku Inmer u Gradačcu, što je i dovelo do povećanja proizvodnih kapaciteta i većeg otkupa mlijeka od domaćih farmera.

“Briga za domaće farmere, stvaranje najkvalitetnije sirovine, briga za zaposlenike te ulaganje u moderne pogone koji čuvaju okoliš je bila suština poslovanja u 2020. godini i tim smjerom nastavljamo dalje”, naglašavaju u Lactalisu BH.

Farmerima osigurani zajmovi i repromaterijal – više od 1,3 miliona KM Mljekara Inmer sarađuje s preko 1. 500 lokalnih farmera, a samo u prošloj godini od njih je otkupila preko 45 miliona litara mlijeka.