Naslovnica Istaknuti članci Na Bjelašnici 184 centimetra snijega, produžena skijaška sezona

Na Bjelašnici 184 centimetra snijega, produžena skijaška sezona

Iz preduzeća ZOI"84 navode da je novo radno vrijeme Ski-centra Bjelašnica i Igman se pomjera od 8 do 15 sati

102

Snježne padavine zahvatile su u protekla 24 sata veći dio Bosne i Hercegovine, a najviše sniježnog pokrivača zabilježeno je na Bjelašnici gdje je u osam sati izmjereno 184 centimetra snijega.

Iz preduzeća ZOI”84 objavili su da je sezona koja je prvobitno planirana do 31. 3. 2021. prolongira se sve dok uslovi budu zadovoljavali sigurnost posjetilaca,

“Trenutna količina snijega je idealna i ulaskom u aprilsko skijanje planira se maksimalno iskoristiti prirodni potencijal vrha Bjelašnice.Uprava KJP “ZOI’84“ OCS svojim najlojalnijim korisnicima, nakon gubitka povjerenja uzrokovanog “zelenom zimom“ iz sezone 2019/2020., kao poklon zahvalnosti omogućava produženje trajanja sezonske karte od 31.3. do daljnjeg. Donesena je i odluka ostavljanja u ponudi DNEVNE skijaške karte, ČETVEROSATNE karte i POJEDINAČNE karte koje se mogu koristiti kao karte za panoramsko razgledanje. Ljubitelji skijanja i bordanja imat će priliku kupiti DNEVNU kartu za radne dane (ponedjeljak–petak) po cijeni od 14 KM za djecu i  21 KM za odrasle. Cijena DNEVNE i ČETVEROSATNE karte za dane vikenda ostaje nepromijenjena. Ograničenje za ukupni broj karata u danu i dalje važi, a taj broj je 300 karata po danu. Još jednom napominjemo da su sve druge vrste karata povučene iz prodaje, osim četverosatnih i pojedinačnih koje će se prodavati po istoj cijeni iz redovnog cjenovnika postsezone i dnevnih po cijenama kako je već prethodno navedeno. Novo radno vrijeme Ski-centra Bjelašnica i Igman se pomjera od 08 h do 15 h.”