Naslovnica Kult Magazin Predstava “Dječak koji je sanjao more” u režiji Zijaha Sokolovića

Predstava “Dječak koji je sanjao more” u režiji Zijaha Sokolovića

Radnja ove predstave odigrava se u domu za nezbrinutu djecu, gdje usamljeni dječak čeka da ga neko usvoji i odvede na dugo priželjkivano more, tamo gdje se ispunjavaju sve djetinje želje i ostvaruju svi snovi

141

U srijedu, 24. februara u 18 sati na Velikoj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru bit će odigrana predstava “Dječak koji je sanjao more” prema tekstu Selme Parisi, u režiji Zijaha Sokolovića.

Ova predstava je najnovija premijera ovog Pozorišta, a u njenom kreiranju učestvovala je izuzetna ekipa saradnika.

Asistentica režije bila je Emina Kovačević, kreacija i izrada lutaka djelo je Luči Vidanović iz Rijeke, kostimografkinja je Lejla Hodžić iz Sarajeva, ilustracije za predstavu i dizajn plakata djelo su Tajme Guzin, kompjutersku animaciju uradio je Nikola Galić, a autor scenske muzike je Atilla Aksoj. Scenografiju je izradio Đenan Behmen.

U predstavi igraju Igor Vidačković, Nina Popović, Ali Kamer Aksoy i Diana Ondelj Maksumić.

“Radnja ove predstave odigrava se u domu za nezbrinutu djecu, gdje usamljeni dječak čeka da ga neko usvoji i odvede na dugo priželjkivano more, tamo gdje se ispunjavaju sve djetinje želje i ostvaruju svi snovi. Njegovi izmaštani prijatelji, koji se u dječakovim snovima pretvaraju u žuđene roditelje, tjeraju ga na put prema moru i tako se ispunjavaju sve njegove nade u drugačiji, ljepši i ispunjeniji život”, navodi se u opisu predstave.

Predstava poručuje da ako se nešto istinski želi i ako se pronađe u sebi hrabrost da se krene na put svi ciljevi mogu biti dostignuti.

Karte po cijeni od 5 KM mogu se rezervisati na web stranici pozorišta ili na telefon 036 552 625.