Naslovnica Vijesti Premijer nagradio Lanu Pudar sa 9.500 KM

Premijer nagradio Lanu Pudar sa 9.500 KM

376

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović danas su, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primili mladu plivačicu Lanu Pudar, koja je proteklih dana ostvarila izuzetan rezultat plasiravši se na olimpijsko takmičenje.Ova mostarska plivačica je isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin i postigla najbolji rezultat u historiji bh. plivanja te će našu zemlju predstavljati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Čestitam Lani na ostvarenim rezultatima i izuzetnom uspjehu. Siguran sam da će njen ogroman potencijal, rad i trud u budućnosti donijeti još dobrih rezultata i medalja”, rekao je premijer Novalić te naglasio da je stvaranje uslova za njene treninge i pripreme za predstojeća takmičenja obaveza svih nas.

Dujmović je naglasila da će Federalno ministarstvo kulture i sporta, u skladu s federalnom uredbom o dodjeli nagrada u oblasti sporta, osigurati i finansijske nagrade, odnosno iznos od 9.500 KM za ispunjenje olimpijske norme i oboren državni rekord u seniorskoj konkurenciji.

“Iskrene čestitke Lani za postignut svjetski uspjeh, njenim roditeljima i trenerima. Ispuniti olimpijsku normu je zaista veliko i za one koji imaju sve moguće kapacitete na raspolaganju za treniranje”, rekla je ministrica Dujmović.

Trener Damir Đedović je kazao da je Lana napravila drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini u seniorskoj konkurenciji. Upoznao je članove Federalne vlade s planom i programom priprema za predstojeća takmičenja, kao i da je petnaestogodišnja Lana Pudar trenutno jedna od najmlađih sudionica na Olimpijskim igrama u Tokiju.