Naslovnica Vijesti Priča dva doktora dentalne medicine o kolektivu zbog kojeg vrijedi napustiti i...

Priča dva doktora dentalne medicine o kolektivu zbog kojeg vrijedi napustiti i javni sektor

101

Jedan od najbolje opremljenih dentalnih centara u regionu – Poliklinika Dental Ortodont Centar dr Bandić iz Sarajeva je ustanova u kojoj pacijenti mogu dobiti sve moguće usluge koje se vežu za dentalnu medicinu, a njihov rad je potvrda da su mladost i iskustvo dobitna kombinacija za velike stvari.

Ovaj dvojac, doktor Denis Cucak i doktor Bojan Holcner, učesnik je projekta “30 ispod 30” u organizaciji agencije Represent Communications BiH i njenih partnera kojim se žele istaknuti vrijedni mladi ljudi, okosnice svojih kolektiva iz različitih oblasti poslovanja. Denis Cucak (30) diplomirao je i stekao zvanje doktor dentalne medicine 2016. godine, te već četiri godine radi kao polivalentni stomatolog, a istaknuo je kako je teško i nezahvalno izdvojiti nekog od koga je najviše naučio.

Njegova uloga u Poliklinici podrazumijeva sveobuhvatnu zaštitu pacijenta kao polivalentni stomatolog te suradnju sa kolegama s ciljem da pacijent dobije što brzu i kvalitetniju uslugu.

‘‘Prva i osnovna osobina koja mora krasiti uspješnog doktora dentalne medicine jeste znanje. Doktor mora prihvatiti svoj život kao jednu nikad prestajuću školu, gdje ne učimo za ispite već za dobrobit drugih. Dalje bih naveo da su to trud i rad, predanost, odlučnost, socijalna inteligencija… doktor dentalne medicine mora biti ljubazan, mora znati saslušati pacijenta i pokazati suosjećanje. Pacijent i doktor imaju poseban odnos, kakav ne postoji nigdje drugo, a riječ je o povjerenju, poštovanju i razumijevanju”, kaže ovaj mladi doktor dentalne medicine.

Doktor Cucak nam je otkrio kakva atmosfera vlada unutar kolektiva u kojem radi, te šta mu pričinjava najveće zadovoljstvo na poslu, ali i kako gleda na položaj mladih u biznis svijetu.

”Najbolji dio radnog dana su zadovoljni izrazi lica pacijenata nakon ozbiljnih i kompleksnih rekonstrukcija zubnih lukova. Unutar tima Poliklinike vlada velika kohezija, timsko odlučivanje o svakom pacijentu na sastanku doktora stomatologije s ciljem iznalaženja najbolje moguće terapijske procedure. Iako u mladima leži puno potencijala, oni su u gotovo nemogućoj misiji što se tiče dobijanja šansi u biznis svijetu. Smatram da je neophodno puno želje, kontinuiranog ulaganja u sebe i postavljanja ličnih ciljeva stepenicu po stepenicu i da će to na kraju biti prepoznato kao što je i u mom slučaju. Meni su dodatno pomogle kontinuirane edukacije koje su ubrzale moj razvoj i obogatile iskustvo”, zaključio je Cucak.

Menadžment Poliklinike pobrinuo se da pacijentima osigura sve uvjete da kada dođu kod njih nemaju osjećaj ljekarske ustanove, već prijatni ambijent koji će im olakšati posjetu stomatologu. S druge strane, trudili su se da poslože i tim ljudi koji će pružati takvu vrstu usluga, te da postoji timski rad, što je u ovom poslu veoma bitno.

Jedan o iskusnijih je spec. dr Bojan Holcner koji sa sobom donosi i primjer kakav je veoma rijedak u BiH. On je, naime, u redove Poliklinike stigao iz javnog sektora, što je dovoljan pokazatelj da u ovom kolektivu zaista vladaju izuzetni uslovi, prenose Poslovne novine.