Naslovnica Istaknuti članci Prvi bosanskohercegovački online sajam namještaja od 15. do 20. maja

Prvi bosanskohercegovački online sajam namještaja od 15. do 20. maja

Trenutno su prijavljena 54 izlagača, a na sajam se mogu prijaviti, osim proizvođača i prodavača pločastog i tapaciranog namještaja, i proizvođači i prodavači asesoara za uređenje enterijera. Posebno mjesto na sajmu zauzimat će „hand made“ kutak kojem je cilj podrška malih radionica ručne izrade namještaja i pratećih sadržaja

128

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo podržava organizaciju “Prvog bosanskohercegovačkog online sajma namještaja” koji će se održati od 15. do 20. maja 2021. godine, na platformi namjestaj.shop, koja je ujedno i organizator pomenutog sajma. Tim povodom danas su ministra privrede Adnana Delića posjetili predstavnici organizatora sajma Samira Avdić i Muhamed Ožegović.

Avdić je upoznala ministra Delića s idejom i ciljevima sajma, kazavši da ovakav tip sajma otvara mogućnosti unapređenja promocije proizvođača namještaja, kao i promoviranje i aktualiziranje novih načina prodaje i kupovine namještaja i asesoara za uređenje enterijera.

„Ideja projekta namjestaj.shop platforme realizirana je, uz finansijsku podršku Ministrastva privrede prošle godine, tako da nam je iznimno zadovoljstvo danas upoznati ministra Delića s organizacijom ´Prvog bosanskohercegovačkog online sajma namještaja´ u Sarajevu“, istakla je Avdić, dodavši da im je veoma značajna i administrativna i moralna podrška koju dobijaju od Ministarstva privrede, ali i drugih javnih i obrazovnih institucija, kao i komorskog sistema.

Ministar Delić istakao je da je zadovoljstvo podržati projekte koje organizuju mladi ljudi i dodao: „U vremenu otežanih poslovnih prilika, sajam ovog tipa koji aktualizira nove modele poslovanja i digitalno umrežavanje stručnjaka u oblasti drvno – prerađivačke industrije je projekt vrijedan pažnje i podrške u svakom smislu. Ministarstvo zbog budžetskih ograničenja, nažalost, ove godine neće biti u prilici pružiti finansijsku podršku, ali se nadamo da će se to već naredne godine promijeniti“.

Trenutno su prijavljena 54 izlagača, a na sajam se mogu prijaviti, osim proizvođača i prodavača pločastog i tapaciranog namještaja, i proizvođači i prodavači asesoara za uređenje enterijera. Posebno mjesto na sajmu zauzimat će „hand made“ kutak kojem je cilj podrška malih radionica ručne izrade namještaja i pratećih sadržaja. Osim navedenog, posjetitelji sajma imat će priliku po posebnim, sajamskim cijenama kupovati i u dizajnerskim studijima, a organizatori najavljuju velike pogodnosti i popuste i na izložbene komade namještaja.

U sklopu sajamskog programa predviđena je i konferencija drvoprerađivačkog sektora koja će se održati putem zoom platforme 17. maja, a teme o kojima će se razgovarati su mogućnosti izvoza proizvoda drvnoprerađivačke industrije, brendiranje u oblasti proizvodnje namještaja, uvezanost tržišta rada s obrazovnim institucijama, kao i sposobnosti poslodavaca drvoprerađivačkog sektora u osiguravanju solventnosti u vrijeme pandemije.