Naslovnica Istaknuti članci Regionalna i svjetska imena ulične umjetnosti u Mostaru

Regionalna i svjetska imena ulične umjetnosti u Mostaru

Ovogodišnje izdanje Festivala bit će otvoreno u petak, 3. septembra muzičkim programom i audio videomapping performansom na Starom mostu

39

Mostar će i ove jeseni, desetu godinu za redom, ugostiti neka od najvećih regionalnih i svjetskih imena ulične umjetnosti na Street Arts Festivalu.

Ovogodišnje izdanje Festivala bit će otvoreno u petak, 3. septembra muzičkim programom i audio videomapping performansom na Starom mostu. Organizatorica Festivala Marina Đapić na konferenciji za novinare kazala je kako je i ovogodišnje izdanje Street Arts Festivala pripremano s puno entuzijazma i motivacije.

Dodala je kako je u proteklih deset godina produkt omladinskog aktivizma, ustrajnosti i vizija, prerastao u ambiciozan i ozbiljan koncept.

– Deset godina smo samoinicijativno prisutni u kulturnom životu grada kao svijetla točka likovnog stvaralaštva koje povezuje ljude s umjetnošću i uspjeli smo u suradnji s domaćim, regionalnim i inozemnim umjetnicima, učiniti Mostar prepoznatljivim mjestom u street art zajednici širom svijeta – poručila je Đapić.