Naslovnica Vijesti Sastanak Kolegija načelnika i predsjednika mjesnih zajednica Općine Konjic o budžetu

Sastanak Kolegija načelnika i predsjednika mjesnih zajednica Općine Konjic o budžetu

94

Predsjednici  16 mjesnih zajednica i načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, sa saradnicima su u cilju provođenja kvalitetnih priprema za Nacrt  Budžeta Općine Konjic za 2021. godinu  održali drugi  sastanak Kolegija načelnika i predsjednika mjesnih zajednica i ovom prilikom  razmatrali  potrebe mjesnih zajednica  i realne mogućnosti za realizaciju nephodnih infrastrukturnih projekata na području Općine Konjic.

-Bila je ovo prilika da predsjednike mjesnih zajednica upoznamo sa planiranim stavkama u Nacrtu Budžeta i ono što ih je najviše interesovalo jesu aktivnosti  koje će se odvijati na njihovom području s ciljem poboljšanja uslova života- kazao je načelnik Ćatić.

– Rasprave  koje su vođene na ovom radnom sastanku su bile  kvalitetne i čulo se mnogo novih ideja i prijedloga, koji će unaprijediti rad mjesnih zajednica – kazao je Behir Balić  predsjednik Mjesne zajednice Centar, koji je naglasio  kako je ovo jedan novi početak rada i djelovanja mjesnih zajednica  u interesu svih građana općine Konjic.

Ramo Trnka, predsjednik Mjesne zajednice Bjelimići kazao je kako je riječ o dobroj praksi redovnih sastanaka, koji su kako je naveo, dobra prilika da se čuju prijedlozi i ideje predstavnika svih mjesnih zajednica na jednom mjestu i usaglase stavovi za dalje djelovanje.