Naslovnica Istaknuti članci Savršen ručak za vrele dane: Rižoto sa lisičarkama

Savršen ručak za vrele dane: Rižoto sa lisičarkama

35

Rižoto s ljetnim lisičarkama je odličan izbor za vreče ljetne dane. Riža je sjajna namirnica, a rižoti su brza i ukusna jela koje je jednostavno pripremiti. Osim prijedloga s lisičarkama, možete kombinirati rižu sa raznim sezonskim povrćem.

Namirnice: Potrebno vam je 0.50 kom luk, crveni luk, ulje maslinovo, povrtni temeljac 500 g lisičarki

Priprema: Luk očistite i narežite na sitne komade jednakih veličina. Na mlakom maslinovu ulju kratko pirjajte luk podlijevajući ga povrtnim temeljcem. Dodajte protisnuti ili usitnjeni češnjak. Gljive operite i očistite te narežite na ploške. Dodajte ih pirjanom luku i podlijete s malo bijelog vina. Kada ispari, dodajte carnaroli rižu, začine i miješajte. Po potrebi zalijete temeljcem. Pripazite da bude vruć kako ne bi hladio rižu jer će se tada gljive prekuhati, a riža ostati tvrda. Kuhajte petnaestak minuta dok riža ne bude al dente. Ugasite vatru, pokapajte maslinovim uljem, protresite i ostavite poklopljeno nekoliko minuta.