Naslovnica Svijet Serija “Porodica”: Posljednji sati Slobodana Miloševića na slobodi

Serija “Porodica”: Posljednji sati Slobodana Miloševića na slobodi

161

Mini TV serija pod nazivom “Porodica” koja prati posljednjih 48 sati života bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića prije odlaska u Hag od 29. marta naći će se na malim ekranima, a danas je objavljen i prvi trailer.

Kako se navodi, serija “Porodica”, koju će činiti pet epizoda, dramska je interpretacija stvarnih događaja. Zasnovana je na do sada poznatim činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svjedočenjima onih koji su bili prisutni prilikom hapšenja bivšeg predsjednika Srbije.

Pojedini likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, kreativne obrade i umjetničke slobode.

“Ova serija prevazilazi politiku i bavi se ljudskim sudbinama četvoročlane porodice, koji nikada nisu vjerovali da se ovako nešto može desiti i koji reaguju nepredvidivo, instiktivno i ljudski” rekao je scenarista i režiser Bojan Vuletić.

Glumačku ekipu mini TV serije čine Boris Isaković koji će glumiti Slobodana Miloševića, Mirjana Karanović glumit će Miloševićevu ženu Mirjanu Marković dok će glumac Uliks Fehmiu u ovom ostvarenju utjeloviti ulogu Zorana Đinđića.

Ostali glumci i glumice koje se pojavljuju u seriji su Tijana Marković, Svetozar Cvetković, Milan Marić, Radovan Vujović, Gordan Kičić, Katarina Žutić, Milutin Karadžić, Vuk Kostić, Marko Baćović, Miloš Timotijević, Ljubomir Bandović, Dubravka Kovjanić, Isidora Simionović, Svetlana Bojković i Jana Bjelica.

Serija će se zvanično početi prikazivati 29. marta na kanalima Superstar TV i RTS.