Naslovnica Vijesti Škola ‘Malac genijalac’ uspješno djeluje u Visokom i Zenici

Škola ‘Malac genijalac’ uspješno djeluje u Visokom i Zenici

Sposobnosti koje djeca razvijaju kroz program mentalne aritmetike, kao i kroz druge licencirane programe, potvrđivane su na takmičenjima na kojima su učenici škole "Malac genijalac" osvojili brojne nagrade

207
Sa sastanka osnivača škole u Vladi ZDK (Foto: Fena)

Škola “Malac genijalac”, koja radi po međunarodnom programu za razvoj intelektualnih sposobnosti djece, već tri godine uspješno djeluje u Visokom, a od prije dvije godine i u Zenici.

Sposobnosti koje djeca razvijaju kroz program mentalne aritmetike, kao i kroz druge licencirane programe, potvrđivane su na takmičenjima na kojima su učenici škole “Malac genijalac” osvojili brojne nagrade.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić razgovarao je danas sa osnivačem škole “Malac genijalac” Šejlom Šabanović i istaknuo  da podržava svaki vid neformalnog obrazovanja i uvođenje nastavnih inovacija koje će upotpuniti znanja koja djeca stiču u toku redovnog obrazovanja.

Šabanović je ovom prilikom uručila tri stipendije za učenike drugog ili trećeg razreda koje će odabrati menadžmenti tri osnovne škole u Zenici, a za koje će nastava početi ovog mjeseca, saopćeno je iz Press-službe ZDK-a.