Naslovnica Vijesti Srednjoškolac iz Bosanske Gradiške osmislio aplikaciju za lakše školovanje

Srednjoškolac iz Bosanske Gradiške osmislio aplikaciju za lakše školovanje

259
nwki tewkat

Kenan Mahmutagić, učenik prvog razreda Tehničke škole u Bosanskoj Gradišci smjer tehničari mehatronike, uz podršku profesora Mladena Vidovića i Radovana Marjanovića, plasirao se među pet učenika koji su izradili najbolje mobilne aplikacije u BiH. Riječ je o konkursu koji je raspisala kompanija Mtel.

Aplikacija „Smart Easy Education“ ima 10 funkcija, a cilj joj je da pomaže đacima u učenju i olakša ima školovanje. Među funkcijama su: društvena mreža koja omogućava korisnicima komunikaciju sa prijateljima, motivacione poruke koje učenik prima ukoliko dobije lošu ocjenu, bilježnicu za zabilješke na času, dnevnik ocjena, pametni alaram te podsjetnik na testove. Tu je i forum „Potraži pomoć“ te savjetnik kako iskoristiti slobodno vrijeme.

“Primijetio sam da mnogi učenici izgube motivaciju i dobro raspoloženja nakon loših ocjena ili nekih neugodnih situacija u školi. Zato sam baš želio upotrijebiti takve funkcije koje će im vratiti osmijeh na lice i izgubljenu volju za učenjem”, kaže ovaj nadareni učenik.