Naslovnica Vijesti TK: Ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati

TK: Ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati

93

Krizni štab Tuzlanskog kantona (TK) donio je naredbu da će ugostiteljski objekti u ovom kantonu, počevši od danas pa u narednih 14 dana, raditi do 20 sati.

Naredba se odnosi na sve ugostiteljske objekte bez izuzetaka (bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta).

Naređuje se svim gradskim/općinskim Kriznim štabovima, kao i gradskim i općinskim inspekcijama da izvrše kadrovsko jačanje inspekcijskih službi, te da maksimalno pojačaju inspekcijski nadzor kada je u pitanju realizacija tačke 1. ove Naredbe, kao i primjena važećih preporuka i naredbi kada je u pitanju način organizacije i rada ugostiteljskih objekata.

Traži se od nadležnih kantonalnih i gradskih/općinskih inspekcija, kao i od Uprave policije TK da pojačaju nadzor nad provođenjem važećih naredbi i preporuka.

Ministar zdravstva TK Božo Jurić juče je, odgovarajući na pitanje šta je razlog pooštravanju mjera, za BHRT rekao da se radi o mjerama prevencije, odnosno sprečavanja ozbiljnijih posljedica, s obzirom na stanje u Kantonu Sarajevo.