Naslovnica Kult Magazin Trijumf filma “1917”, najbolji glumci Rene Zellweger i Joaquin Phoenix

Trijumf filma “1917”, najbolji glumci Rene Zellweger i Joaquin Phoenix

Redatelj Sam Mendes pobijedio je u jakoj konkurenciji Martina Scorsesea za film "Irac" (The Irishman, Todda Philippsa koji je bio nominiran za film "Joker", Quentina Tarantina koji se natjecao filmom "Bilo jednom u Hollywoodu" (Once Upon a Time... in Hollywood) te Bong Joon-Hoa koji je bio nomiran filmom "Parazit"

195
Foto:Fokus.ba

Povijesni film “1917”, koji prati put britanskih vojnika u Prvom svjetskom ratu, dobio je britansku filmsku nagradu – BAFTA za najbolji film, a redatelj filma Sam Mendes nagrađen je za najbolju režiju.

Na 73. po redu svečanosti dodjele nagrada BAFTA u nedjelju navečer u Londonu, među glumcima su nagrađeni Rene Zellweger i Joaquin Phoenix.

Redatelj Sam Mendes pobijedio je u jakoj konkurenciji Martina Scorsesea za film “Irac” (The Irishman, Todda Philippsa koji je bio nominiran za film “Joker”, Quentina Tarantina koji se natjecao filmom “Bilo jednom u Hollywoodu” (Once Upon a Time… in Hollywood) te Bong Joon-Hoa koji je bio nomiran filmom “Parazit”.

Američka glumica Renée Zellweger dobila je nagradu BAFTA za najbolju glumicu za interpretaciju legendarne holivudske zvijezde Judy Garland u biografskom filmu “Judy”, a za nagradu su se natjecale i Jessie Buckley u filmu “Divlja ruža” (Wild Rose), Scarlett Johansson “Priča o braku” (Marriage Story”), Saoirse Ronan (“Kćeri doktora Marcha”) te Charlize Theron (“Skandal”).

Američki glumac Joaquin Phoenix osvojio je Baftu za najboljeg glumca za interpretaciju u filmu “Joker” i tako pomeo konkurenciju – Leonarda Di Caprija u ulozi (“Once Upon a Time… In Hollywood”), Adama Drivera (“Marriage Story”), Jonathana Prycea (“Joker”) i Tarona Egertona (“Rocketman”), prenose mediji.

Filmovi koju su bili favoriti za nagradu BAFTA dobili su najveći broj nominacija i za Oscara, čija će se svečana dodjela održati 9. veljače u Los Angelesu.

Izvor:Fokus.ba