Naslovnica Vijesti U akciji saobraćajne policije u Hercegovini svi kontrolisani su i kažnjeni

U akciji saobraćajne policije u Hercegovini svi kontrolisani su i kažnjeni

U toku akcije kontrolisano je 45 učesnika i svi oni su kažnjeni za neku vrstu prekršaja. Od ukupnog broja kontrolisanih 34 učesnika su kažnjena za počinjene prekršaje koji su bili akcenat akcije i 11 za ostale saobraćajne prekršaje

82

Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Trebinje je od 16. do 19. marta 2021. godine realizovala akciju u saobraćaju u Trebinju s akcentom na kontrolu korištenja bezbjednosnih pojaseva, sigurnosnih sjedalica, upotrebe telefona u toku vožnje i zaštitne opreme za vozače i suvozače motocikla, lakih motocikla i mopeda.

U toku akcije kontrolisano je 45 učesnika i svi oni su kažnjeni za neku vrstu prekršaja. Od ukupnog broja kontrolisanih 34 učesnika su kažnjena za počinjene prekršaje koji su bili akcenat akcije i 11 za ostale saobraćajne prekršaje.

Od 34 učesnika u saobraćaju kažnjeno je: 19 vozača zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa, 12 vozača zbog nekorištenja sigurnosne sjedalice za djecu i tri za nepravilnu upotrebu telefona u toku vožnje.

Policijski službenici su i 11 vozača kaznili zbog vožnje pod uticajem alkohola od toga: tri vozača zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, pet zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg i dva zbog utvrđene količine alkohola u organizmu preko 1,51 g/kg.