Naslovnica Istaknuti članci U dva nova vrtića mjesto za još 300 sarajevskih mališana

U dva nova vrtića mjesto za još 300 sarajevskih mališana

Riječ je o vrtiću "Vjeverica" u A fazi Alipašinog Polja, čija su rekonstrukcija i opremanje završeni početkom marta ove godine, i novom obdaništu u sklopu škole "Umihana Čuvidina" u naselju Boljakov Potok

44

U općini Novi Grad Sarajevo počinju sa radom dva nova vrtića. Riječ je o vrtiću “Vjeverica” u A fazi Alipašinog Polja, čija su rekonstrukcija i opremanje završeni početkom marta ove godine, i novom obdaništu u sklopu škole “Umihana Čuvidina” u naselju Boljakov Potok

Dva nova vrtića u općini Novi Grad Sarajevo počinju sa radom od srijede, 1. septembra 2021. godine.

Riječ je o vrtiću “Vjeverica” u A fazi Alipašinog Polja, čija su rekonstrukcija i opremanje završeni početkom marta ove godine, i novom obdaništu u sklopu škole “Umihana Čuvidina” u naselju Boljakov Potok.

Obdanište “Vjeverica”, trenutno otvara vrata za više od 200 mališana, koji će biti raspoređeni u devet odgojnih grupa, a njegova rekonstrukcija i obnova koštala je 2,1 milion KM.

Jedno je od najboljih obdaništa u Kantonu Sarajevo i šire, sa najboljim uslovima za boravak djece. Nalazi se u posebno izolovanom dijelu naselja Alipašino Polje, sa dosta zelenila i dječijim igralištima.

U novoizgrađenom obdaništu u sklopu škole “Umihana Čuvidina” svoja prva znanja i utiske o maloj školi sticati će oko 100 djevojčica i dječaka.

Obdanište je izgrađeno u sklopu objekta sportske dvorane, u sklopu kojeg su izgrađene i nove školske prostorije, ambulanta i drugi prateći sadržaji, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

(Fena)