Naslovnica Vijesti U Fojnici međunarodni stručni skup o unapređenju rehabilitacije

U Fojnici međunarodni stručni skup o unapređenju rehabilitacije

171

Udruženje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Federacije Bosne i Hercegovine 8. i 9. februara u Javnoj ustanovi za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje – Lječilište “Reumal” organizira međunarodni stručni seminar “Balneologija i rehabilitacija“.

Počasni gost i predavač, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina Zagreb prof. dr. sc. Dragan Primorac će između ostalog održati predavanje o temi “Personalizirana medicina – medicina budućnosti: Model Specijalna bolnica “Sveta Katarina – Hrvatska”, dok će profesorica Fakulteta zdravstvenih studija – Sveučilišta Rijeka Kristijan Zulle govoriti o wellnesu kao preventivnoj medicini.

Predavanja iz oblasti balneologije i rehabilitacije održat će specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije te voditeljica Edukativnog centra Lječilišta “Reumal” prof. dr. sc. Amila Kapetanović i specijalista termalne medicine i voditeljica Vaskularnog programa u Lječilištu “Reumal” dr. Olja Turanjanin.

Predsjednik Udruženja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u FBiH prof. dr. sc. Mirsad Muftić ocijenio je da je taj stručni seminar od velikog značaja za unapređenje te oblasti, te istakao važnost zbog uspostavljanja i unapređenja saradnje sa stručnjacima i institucijama iz regiona, saopćili su organizatori.