Naslovnica Vijesti Uskoro na tržištu Evropske unije garaže za bicikla firme iz Cazina

Uskoro na tržištu Evropske unije garaže za bicikla firme iz Cazina

83

Posljednjih godina sve više ljudi širom svijeta, ali i u BiH bira biciklo kao prevozno sredstvo ili način rekreacije. Zbog povećanog broja biciklista u saobraćaju sve je veća potražnja za garažama za bicikla.

Najveća garaža za bicikle, kapaciteta 12.500 dvotočkaša, otvorena je u holandskom gradu Utrechtu. Holandija ima 17 miliona stanovnika i 23 miliona bicikala i u prosjeku svaka osoba u ovoj zemlji svaki dan na biciklu provede 18 minuta, prenosi Indikator.ba

Trend povećane potražnje za biciklima i u BiH zahtjevao je rješenje za garažiranje omiljenih dvotočkaša, a cazinska firma Limometal d.o.o., je prva u BiH počela raditi na procesu proizvodnje garaža za bicikla.

Pandemija koronavirusa je mnoge firme prisilila da mijenjaju mnoge stvari u poslovanju. Iz dana u dan situacija se mijenja i neophodno je osluškivati potrebe tržišta i pratiti svjetske trendove nudeći nova i inovativna rješenja. U saradnji sa našim partnerima iz regiona, ali i Evropske unije, odlučili smo se na početak proizvodnje garaža za bicikla. Već smo kupili dvije nove mašine i trenutno radimo na projektovanju i izradi prototipa. Ako sve bude išlo prema planu, sa proizvodnjom bi trebali početi uskoro. Tako bi naše garaže za bicikla već na proljeće trebale biti u Austriji, Njemačkoj i Holandiji, a potom i širom svijeta“, kaže Mensur Mulalić, direktor Limometala d.o.o.

Podsjetimo, limene auto-garaže ove uspješne firme iz Cazina već su postale pravi hit širom regiona, a potražnja za njima je naročito izražena u susjednoj Hrvatskoj i Srbiji, piše DijasporaInvest.