Naslovnica Istaknuti članci Vanjskotrgovinska komora BiH pozvala privrednike da se prijave za vakcinaciju u Srbiji

Vanjskotrgovinska komora BiH pozvala privrednike da se prijave za vakcinaciju u Srbiji

Prijave se primaju do petka u 10 sati, a kako bi kompletan spisak bio proslijeđen u Privrednu komoru u Srbiji

222

Vlada Republike Srbije donijela je odluku o vakcinaciji privrednika sa prostora zapadnog Balkana, među kojima su i državljani Bosne i Hercegovine. Tim povodom su iz Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine uputili su obavještenje privrednicima, u kojem je, između ostalog navedeno da je shodno pogoršanju epidemiološke situacije, Vlada Republike Srbije odlučila podržati nastojanja Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana, da se privrednicima obezbijedi brža imunizacija protiv zaraze koronavirusom.

“Kao prvi korak u ublažavanju pandemije te kako bi se olakšale posljedice po privredu, za sve zainteresovane privrednike regiona obezbjeđeno je vakcinisanje u Beogradu, u subotu 27. i nedjelju 28. marta 2021. godine. Na raspolaganju je vakcina AstraZeneca”, navedeno je u obavještenju Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, koja je članica Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana.

Kompanije koje su zainteresirane za imunizaciju, Vanjskotrgovinska komora BiH je pozvala da im se prijave do petka, 26. marta ove godine u 10 sati, a kako bi kompletan spisak bio proslijeđen u Privrednu komoru u Srbiji.