Naslovnica Kult Magazin Vrhunska izložba svjetskih umjetnika u BKC-u

Vrhunska izložba svjetskih umjetnika u BKC-u

Vi ste gospodine Kukavica u BKC-u pokrenuli ključne promjene u suštinskom razumijevanju značaja kulturne infrastrukture glavnog grada BiH, kazao je Spahić

245
Direktor Kukavica sa Spahićem u BKC-u

Direktor Sarajevske zime Ibrahim Spahić i direktor Bosanskog kulturnog centra (BKC) Edin Kukavica najavili vrhunski izložbu i performanse na otvaranju XXXVI Festivala Sarajevo Winter u kojem učestvuju umjetnici iz 21 zemlje sa svih kontinenata.

Internacionalnom izložbom Devet Zmajevih Glava počinje Program svečanog otvaranja Sarajevske zime 7.2. 2020. u 11 sati. Spahić je podsjetio da je tokom proteklih decenija  u BKC-u Sarajevska zima organizovala gostovanja svjetskih umjetnika kao sto su Madre Deus, Jane Birkin, Barbara Hedriks. 

“Obišao sam BKC i čestitam Vam na naporima da realizujete izuzetno značajan poduhvat rekonstrukcije BKC-a. To pokazuje da se brinete  za našu kulturnu baštinu koju sinagoga predstavlja kao nacionalno  kulturno blago  BiH. Partnerstvo koje nastavljamo zasnovano je  na najboljim tradicijama. Vi ste gospodine Kukavica u BKC-u pokrenuli ključne promjene  u suštinskom razumijevanju značaja  kulturne infrastrukture glavnog grada BiH. Stvaranje odgovarajućih uslova za rad  umjetnika u vašoj instituciji  će uticati i da se na drugi način shvata potreba izgradnje Koncert hola na Marijin dvoru i drugih važnih kulturnih objekta”, istakao je Spahić u razgovoru sa direktorom BKC-a Edinom Kukavicom.